Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőtök pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
10 dkg tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
75 ml tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
50 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, vajból tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A két kb 20 centis pite formát kivajazzuk és lisztezzük és hűtőbe tesszük. A hideg tésztát két fólia között kinyújtjuk, formába igazítjuk, megszurkáljuk, és visszatesszük a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt és 15 percig elősütjük. A tölteléket készítsük el. Törjük össze a sült tököt és keverjük bele a többi hozzávalót. Az elősütött
tortákat hűtsük ki. Az egyik torta alját vonjuk be az olvasztott csokival és szórjuk rá az összetört kekszet. A másik formába szórjuk a durvára vágott mogyorót. Öntsük a tölteléket a formákba, dekoráljuk a kimaradt tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt süssük készre.
Hidegen, melegen is fogyasztható.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)