Sütőtök pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből, vajból tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A két kb 20 centis pite formát kivajazzuk és lisztezzük és hűtőbe tesszük. A hideg tésztát két fólia között kinyújtjuk, formába igazítjuk, megszurkáljuk, és visszatesszük a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt és 15 percig elősütjük. A tölteléket készítsük el. Törjük össze a sült tököt és keverjük bele a többi hozzávalót. Az elősütött tortákat hűtsük ki. Az egyik torta alját vonjuk be az olvasztott csokival és szórjuk rá az összetört kekszet. A másik formába szórjuk a durvára vágott mogyorót. Öntsük a tölteléket a formákba, dekoráljuk a kimaradt tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt süssük készre. Hidegen, melegen is fogyasztható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||