Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Apácafánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Csőben sült, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
4 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
6 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon és 175 fokra előmelegített sütőben keményedésig sütjük. A tepsiben rombuszokra vágjuk és középforró olajban aranysárgára sütjük.
lecsepegtetve porcukorral meghintjük és gyümölcsízzel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)