Csúsztatott palacsinta, alaptészta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
20 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintának. Tűzálló tálra csúsztatjuk, megszórjuk a kedvünk szerinti töltelékkel, így folytatjuk a rétegezést. Az utolsó palacsintának a sült oldala legyen felül. Végül 10 percre előmelegített sütőbe toljuk, de inkább csak melegítsük. ne süssük. Cikkekre vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)