Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Triplacsokis gofri eperrel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

Triplacsokis gofri eperrel
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint tej (1,5%) ? ? ? ? ? ?
60 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládé öntet
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mascarponés csokoládéhab
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Triplacsokis gofri eperrel
A langyos vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet és simára dolgozzuk. Ha túl sűrű a massza kevés tejjel lazítsuk. Vajjal vékonyan kikent gofrisütőben megsütjük.
Egy gofrira csíkokban rányomjuk a csokoládéhabot és a közökbe feldarabolt epret teszünk. A következő gofrit ráborítjuk és hasonlóan járunk el vele. A harmadik lappal befedjük, majd a csokoládéöntettel leöntve, eperszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Csokoládé öntet
Két deci vízben felfőzzük a reszelt citromhéjat és öt percig csendesen forraljuk. Leszűrjük és a lében csomómentesre főzzük, a szárazon elkevert cukor-kakaó keveréket és felolvasztjuk benne, a darabokra tört csokoládét. Közben folyamatosan kevergessük. Decinyi vízben keverjük el a keményítőt és öntsük a csokoládés keverékhez. Ha újraforrt és kezd besűrűsödni, kapcsoljuk le a lángot, hagyjuk langyosra hűlni, majd, ekkor keverjük bele a rumot.

Mascarponés csokoládéhab
A kakaóport és a cukrot keverjük el, hogy a kakaó ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Töltsük a masszát habszifonba és a tejszínhabnál szokásos módon, a patront beletekerve, a szifonból kinyomva használjuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)