Triplacsokis gofri eperrel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Triplacsokis gofri eperrel
Csokoládé öntet
Mascarponés csokoládéhab
Triplacsokis gofri eperrel A langyos vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet és simára dolgozzuk. Ha túl sűrű a massza kevés tejjel lazítsuk. Vajjal vékonyan kikent gofrisütőben megsütjük. Egy gofrira csíkokban rányomjuk a csokoládéhabot és a közökbe feldarabolt epret teszünk. A következő gofrit ráborítjuk és hasonlóan járunk el vele. A harmadik lappal befedjük, majd a csokoládéöntettel leöntve, eperszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk. Csokoládé öntet Két deci vízben felfőzzük a reszelt citromhéjat és öt percig csendesen forraljuk. Leszűrjük és a lében csomómentesre főzzük, a szárazon elkevert cukor-kakaó keveréket és felolvasztjuk benne, a darabokra tört csokoládét. Közben folyamatosan kevergessük. Decinyi vízben keverjük el a keményítőt és öntsük a csokoládés keverékhez. Ha újraforrt és kezd besűrűsödni, kapcsoljuk le a lángot, hagyjuk langyosra hűlni, majd, ekkor keverjük bele a rumot. Mascarponés csokoládéhab A kakaóport és a cukrot keverjük el, hogy a kakaó ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Töltsük a masszát habszifonba és a tejszínhabnál szokásos módon, a patront beletekerve, a szifonból kinyomva használjuk fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||