Szotyolás-almás crumble
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8-10 levél
citromfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4-5 evőkanál
tejszínhab |
302 |
2.6 |
30 |
3 |
0 |
109 |
4-5 evőkanál
vaníliafagylalt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
8 dkg
napraforgómag |
583 |
22.5 |
49 |
12.3 |
6.3 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 kiskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
1. A diót - ami bármilyen olajosmagok keveréke is lehet - nyújtófával durvára törjük.
2. Összemorzsoljuk a lisztet, a cukrot, a vajat, reszelt citromhéjjat, és a durvára tört diót, vagy olajos magokat.
3. Felkockázzuk az almát kb. 0,5x0,5 cm-es darabokra.
4. Kivajazott kb. 35x25 cm-es tepsibe szórjuk a felkockázott almát, megszórjuk vékonyan fahéjjal.
5. Majd rámorzsoljuk az előbb elkészített morzsatésztát.
6. Alufóliával lefedjük a tepsit, így 30 percig előmelegített 180 C sütőben sütjük, majd fólia nélkül pirítjuk tovább 5 percig.
7. A kész crumble hidegen, és melegen is fogyasztható. Bármilyen gyümölcsből készíthető alma helyett. Végezetül teljesebbé tehető az élmény, ha vanília fagylaltot teszünk mellé, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)