Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borzas meggyeslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Borzas meggyeslepény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tésztamorzsa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Borzas meggyeslepény
Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá a meggyet, hintsük meg a fahéjas cukorral, majd terítsük el a tetején a tésztamorzsát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sül. Langyosan vágjuk kockára. Ha sokáig áll az alsó tészta elázik!
Tálalhatjuk egy gombóc fagylattal és citromfűvel díszítve.

Tésztamorzsa
A hideg vajat felkockázzuk és a többi hozzávalóval kézzel vagy géppel morzsásra dolgozzuk. A legegyszerűbb késes robotgéppel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)