Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós, almás kosárka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Tejtermékek, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Diós, almás kosárka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kávéskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
12 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
igény szerint dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A tetejére
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Diós, almás kosárka
A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk, a cukrot, a tojást hozzágyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, pihentessük, egy órát hűtőben. Nyújtsuk kb 3 milliméter vastagra és tegyük olajjal kikent fémkosárkákba. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, béleljük ki a kosarakat alufóliával, szórjunk bele babot és süssük 10-15 perc alatt aranybarnára. Ezt nevezik vaksütésnek. A fóliát és a babot távolítsuk el, majd a tésztát kihűlés után vegyük ki a formából. Kenjük meg a belsejüket vékonyan lekvárral, majd némi szikkadás után töltsük meg a töltelékkel. A tetejükre simítsunk felolvasztott csokoládét és díszítsük fél diókkal.

A töltelék
A lereszelt almát a cukorral, a felhevített vajon sűrűre pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, majd a darált diót és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tetejére
A hozzávalókat késes robotgéppel morzsásra keverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)