Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Omlós szilváslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1.5 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
40 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1-2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. Nyújtsuk vékony lappá, majd béleljünk ki vele egy, megfelelő méretű tepsit. Sűrűn rakjuk meg, a félbevágott, kimagozott szilvával. Hintsünk a tetejére fahéjjal elkevert cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt süssük, addig, amíg, a tészta széle aranybarna lesz és a szilva szaftja fortyogó vulkánt próbál utánozni.
Langyosan, kockára vágva, tálaljuk. A tészta, csak frissen ropogós, de úgyse fog maradni, :-).

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)