Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakaós csiga Kása módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Reggeli, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
4.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 kávéskanál szárított élesztő 0 ? ? ? ? ?
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókból tésztát gyúrok, letakarom, és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, és hosszúkás téglalapot nyújtok belőle. Megszórom porcukor és kakaópor keverékével. Mi nem sajnáltuk belőle! Feltekerem, és 3 cm vastag karikákat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem csigákat.180 fokra előmelegített sütőben sütöm 15 percig, ekkor kihúzom a sütőből és gyorsan meglocsolom 1,5 dl tej és öt deka vaj keverékével. Tovább sütöm még 15 percig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)