| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 evőkanál mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 |
| ízlés szerint fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 kg meggy | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1-2 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 40 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 20 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. Vágjuk a tésztát ketté és nyújtsuk vékony lapokra, az egyikkel béleljünk ki egy, megfelelő méretű tepsit. Szórjuk meg az őrölt mandula és zsemlemorzsa keverékkel, majd a kimagozott meggyel. Hintsünk a tetejére fahéjjal elkevert cukrot és borítsuk be a tészta másik felével. Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg néhány helyen, majd szórjuk meg a mandulalapocskákkal. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.