Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bögrés sárgabarackos süti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
30 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
60 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 pohár liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 pohár olaj 899 0 99.9 0 0 0
1,5 pohár cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 pohár joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy vajjal kikent és liszttel kihintett tepsibe öntjük. A tetejére rakjuk a félbevágott, kimagozott, ízlés szerint, a héjától megfosztott, barackokat, majd a durvára vágott dióval elkevert barnacukor és fahéj keverékével megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt, megsütjük.
Kicsit hűlve, kockára vágva tálaljuk. Vaníliafagylaltot, mentalevelet készítsünk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)