Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses túrótorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

Rizses túrótorta málnaöntettel
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
25 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Málnaöntet
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 szál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rizses túrótorta málnaöntettel
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára keverjük. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A mazsolával, a citromhéjjal és a két masszával, óvatosan összeforgatjuk. Vajjal kikent formába simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tortaszerűen szeletelve, málnaöntettel tálaljuk.

Málnaöntet
A málnára szórjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját, hozzáöntjük a mézet, a citrom kicsavart levét, a vanília kivonatot, majd összeforraljuk. Kevergetve főzzük fél órát és szűrőn átpasszírozva, forrón üvegekbe töltjük. Lezárva öt percig fejére állítva pihentetjük, majd kihűlve a kamrába tesszük.
Fagylaltokhoz, süteményekhez tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)