Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jugoszláv krémes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Tésztafélék, Teaparti, Kártyaparti
Hozzávalók

Jugoszláv krémes
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
3 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Jugoszláv krémes
Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom!
A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg és kihűlés után vágjuk félbe.
A kakaós piskótalapot, kenjük meg a krém felével, majd borítsuk be a baracklekvárral megkent piskótával. Kissé nyomkodjuk bele, majd simítsuk rá a krém másik felét. Terítsük rá a félretett piskótát. ezzel is nyomkodjuk le, majd, hűtőben hagyjuk dermedni. Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.

A töltelék
A babapiskótákat körbekenjük kevés langyos vízzel higított lekvárral.

A krém
A tejet két evőkanál kivételével felforraljuk. A félretett tejjel a pudingport elkeverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük. Jól átkeverve, a lángot eloltjuk és a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük. A habbá vert tejszínnel és a fél deci forró vízben elkevert zselatinnal elkeverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)