Rizses túrótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Rizses túrótorta málnaöntettel
Málnaöntet
Rizses túrótorta málnaöntettel a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára keverjük. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A mazsolával, a citromhéjjal és a két masszával, óvatosan összeforgatjuk. Vajjal kikent formába simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tortaszerűen szeletelve, málnaöntettel tálaljuk. Málnaöntet A málnára szórjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját, hozzáöntjük a mézet, a citrom kicsavart levét, a vanília kivonatot, majd összeforraljuk. Kevergetve főzzük fél órát és szűrőn átpasszírozva, forrón üvegekbe töltjük. Lezárva öt percig fejére állítva pihentetjük, majd kihűlve a kamrába tesszük. Fagylaltokhoz, süteményekhez tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||