Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rózsafánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Édes, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
igény szerint baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen bevágjuk, majd 3-3 tésztalapot, csökkenő méretben egymásra teszünk, a közepét ujjunkkal határozottan összenyomjuk. A legkisebb koronggal lefelé, forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük, majd átfordítjuk és így is megsütjük. Forrón megporcukrozzuk és a közepébe baracklekvárt töltve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)