Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 335 találat

Parmezánbundás csirkemell áfonyás hagymalekvárral

A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat ... tovább

Áfonyás hagymalekvár

A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. ... tovább

Másnaposok hallevese

A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és ... tovább

Chilis, csokoládés marhararagu

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a hagymát átpirítjuk benne. Belekeverjük a fűszereket és a húst, végül, kevergetve,l fehéredésig sütjük. Belekeverjük, a csokoládé kivételével az összes hozzávalót és ... tovább

Csirkecomb savanyúkáposztával

A kis kockára vágott szalonnát, némi zsiradékban, megsütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és összeforgatjuk. A szükség ... tovább

Skót csirkehúsleves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a ... tovább

Férfitorta savanyúkáposztával

A csülköt, kiáztatva, puhára főzzük, majd, ha kihűlt, kis kockára vágjuk. A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük és a vöröshagymát, majd a káposztát, a fűszerekkel, puhára pároljuk rajta. Ezt is hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Házi olajos hal

A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A ... tovább

Káposztás sült tarja

A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel ... tovább

Füstölt karaj

A kicsontozott karaj hártyáit levágjuk, spárgával körbekötve, szépen megformázzuk, majd a száraz, őrölt fűszerekkel és a sóval meghintjük. 5-6 napig egy műanyag vagy fa edényben, naponta kétszer átforgatjuk. A pácot liternyi ... tovább