Házi olajos hal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
ételízesítő |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
cseresznyepaprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
koriander (mag) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
9 db
garda |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A fűszereket , az ételízesítő kivételével fűszerzacskóba kötjük és a halak mellé dobjuk. Az olajjal és annyi vízzel, amennyi a halakat éppen ellepi felöntjük. Rászórjuk az ételízesítőt és a kuktát lezárjuk. A sípolástól számítva, kis lángon 80 percig főzzük. Ha kész, óvatosan fedeles üvegtálba szedjük és a fűszereket kidobjuk. A főzőléből a vizet elforraljuk és kihűlés után a halakra öntjük.
Kenyérrel, vajjal, citromgerezdekkel és finomra vágott lilahagymával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)