Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt pisztráng

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Füstölt pisztráng
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db pisztráng 113 21.5 2.9 0 0 56
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 ízlés szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Páclé házi füstölésre váró halhoz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt pisztráng
A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró pirítóst el ne felejtsük.

Páclé házi füstölésre váró halhoz
A hozzávalókat 4 liter vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kihűlés után az ecetet beleöntjük. A halakra öntjük és 12 órán át pácoljuk. A halakat, ha szükséges, nehezékkel nyomjuk a pác alá. Pl. lefordított tányér!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)