Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Skót csirkehúsleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Buli, Sörözés, borozás, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
6 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a szalonnapörcöt fazékba tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zellert, sárgarépát és a pórét. Hozzáadjuk a fűszereket és összepárolva, szedőkanállal kiszedve, a húsokhoz adjuk. Rászűrjük az alaplevet és félpuhára főzzük. Ekkor beledobjuk az aszalt szilvát, hozzáöntünk fél deci száraz fehérbort és készre pároljuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)