Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 maréknyi rizstészta (orzo) 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a felkockázott csirkecombot, a félkarikára vágott hagymát és a lereszelt zöldségeket átpirítjuk. Rászórjuk a fűszereket, majd az alaplével felöntve puhára pároljuk. A lime lereszelt héjával fűszerezzük, beleöntjük a lime kicsavart levét. A tésztát tányérokba szedjük, majd a levest rátálaljuk. Finomra vágott koriander és petrezselyemzölddel bőven meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)