Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 maréknyi rizstészta (orzo) 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a felkockázott csirkecombot, a félkarikára vágott hagymát és a lereszelt zöldségeket átpirítjuk. Rászórjuk a fűszereket, majd az alaplével felöntve puhára pároljuk. A lime lereszelt héjával fűszerezzük, beleöntjük a lime kicsavart levét. A tésztát tányérokba szedjük, majd a levest rátálaljuk. Finomra vágott koriander és petrezselyemzölddel bőven meghintve tálaljuk.