Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a felkockázott csirkecombot, a félkarikára vágott hagymát és a lereszelt zöldségeket átpirítjuk. Rászórjuk a fűszereket, majd az alaplével felöntve puhára pároljuk. A lime lereszelt héjával fűszerezzük, beleöntjük a lime kicsavart levét. A tésztát tányérokba szedjük, majd a levest rátálaljuk. Finomra vágott koriander és petrezselyemzölddel bőven meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||