Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb savanyúkáposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 135 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Farsang, Rakott, Csőben sült, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát, némi zsiradékban, megsütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és összeforgatjuk. A szükség szerint átöblített, rövidebb szálakra vágott káposztával elkeverjük. Római tálba terítjük. A tetejére tesszük a sózott, borsozott csirkecombokat, majd ráhintjük a pörcöt. A tálat lefedjük. Hideg sütőbe tesszük és a sütőt 180 fokra állítva, másfél-két órát sütjük. A káposztát a csirkecomb mellé halmozzuk, ízlés szerint tejföllel tálaljuk. Friss kenyér a hozzá illő köret, de sült burgonyát vagy párolt rizs is kínálhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)