Csirkecomb savanyúkáposztával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 szem
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
20 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
4 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
8 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kis kockára vágott szalonnát, némi zsiradékban, megsütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és összeforgatjuk. A szükség szerint átöblített, rövidebb szálakra vágott káposztával elkeverjük. Római tálba terítjük. A tetejére tesszük a sózott, borsozott csirkecombokat, majd ráhintjük a pörcöt. A tálat lefedjük. Hideg sütőbe tesszük és a sütőt 180 fokra állítva, másfél-két órát sütjük. A káposztát a csirkecomb mellé halmozzuk, ízlés szerint tejföllel tálaljuk. Friss kenyér a hozzá illő köret, de sült burgonyát vagy párolt rizs is kínálhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)