Csirkecomb savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Bálint A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Farsang, Rakott, Csőben sült, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát, némi zsiradékban, megsütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és összeforgatjuk. A szükség szerint átöblített, rövidebb szálakra vágott káposztával elkeverjük. Római tálba terítjük. A tetejére tesszük a sózott, borsozott csirkecombokat, majd ráhintjük a pörcöt. A tálat lefedjük. Hideg sütőbe tesszük és a sütőt 180 fokra állítva, másfél-két órát sütjük. A káposztát a csirkecomb mellé halmozzuk, ízlés szerint tejföllel tálaljuk. Friss kenyér a hozzá illő köret, de sült burgonyát vagy párolt rizs is kínálhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||