Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás sült tarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Párolt, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel bevonjuk, majd 130 fokos sütőben két óra alatt, puhára pároljuk. A végén, a tetejét beborítva a felszeletett baconnal, 200 fokos sütőben, 15-20 perc alatt pirosra sütjük és tálaljuk.
Sült burgonyát, burgonyapürét kínálhatunk hozzá, de friss kenyérrel is tökéletes.








Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)