Káposztás sült tarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Párolt, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel bevonjuk, majd 130 fokos sütőben két óra alatt, puhára pároljuk. A végén, a tetejét beborítva a felszeletett baconnal, 200 fokos sütőben, 15-20 perc alatt pirosra sütjük és tálaljuk. Sült burgonyát, burgonyapürét kínálhatunk hozzá, de friss kenyérrel is tökéletes. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||