Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Répás-húsos, pikáns árpagyöngy

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Advent, Párolt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 pohár árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
2 késhegynyi borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A félretett olajban. Átpirítjuk az árpagyöngyöt, kétannyi vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. A többi hozzávalóval elkeverjük és kis lángon hagyjuk, hogy a levet felszívja, majd kendőt borítva rá, negyed órát pihenni hagyjuk. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)