Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Flamand marharagu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 szelet mézeskalács 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 üveg barnasör 51 0 0 5.9 0 0
40 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg lapocka (marha) 142 21 6.2 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, pároljuk, a sütés után megmaradt, zsiradékban puhára. A húst és a hagymát rétegezzük a fazékba, közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, a fűszereket is adjuk hozzá, majd öntsünk rá annyi barna sört, amennyi ellepi. Lassú tűzön forraljuk fel, majd lefedve tegyük 180 fokos sütőbe. Három órát süssük. Vegyük ki a sütőből, a levéből vegyünk ki egy merőkanálnyit, morzsoljuk bele a mézeskalácsot, adjuk hozzá az ecetet és visszaöntve a fazékba, kis lángon, fedő nélkül főzzük, a szaft besűrűsödéséig.
Főtt vagy tört burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)