Setéscsülök osso bucco módra
Hozzávalók
Setéscsülök osso bucco módra
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kg
édesburgonya |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Setéscsülök osso bucco módra
A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal együtt aranybarnára sütjük és félretesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát, a szárzellert és a répát enyhe barnulásig sütjük, majd a paradicsompürét és a bort hozzáadva összeforraljuk. Visszatesszük a csülökdarabokat, felöntjük, fél liter alaplével, rádobunk 6 gerezd összezúzott fokhagymát és elkeverjük. 2 ág kakukkfüvet, egy ág rozmaringot adva hozzá, sütőbe toljuk és 3 órán keresztül, jól lefedve pároljuk. Néha átforgatjuk. A húst, a szafttal durvára tört zöldségekkel, a mustárral és hagymával sült édesburgonyával tálaljuk.
Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya
Az édesburgonyát kockára vágjuk, majd az olajjal és az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, majd a fűszerekkel elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Fóliával lefedve, 200 fokra előmelehített sütőbe toljuk, majd húsz percig sütjük. A fóliát levéve, többször átkeverve, még tíz percig pirítjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)