Kolbászos, hagymás tarja egyben sütve
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1.5 kg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
| 20 dkg
füstöltkolbász |
315 |
14.5 |
28.3 |
0.2 |
0 |
132 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt kolbász és hagymakarikákkal. A húst nagy alufólialapra terítjük és szorosan betekerjük, de mielőtt lezárnánk a csomagot öntsük bele a bort. Előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk másfél órát, majd a fóliát feltépve, 15-20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét.
Párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)