Kolbásszal töltött malaccomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
sör (világos) |
38 |
0 |
0 |
4.6 |
0 |
0 |
5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 szál
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1.5 kg
malaccomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. Ha kihűlt, elkeverjük a beáztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a tojásokkal és sózzuk, borsozzuk. A masszát a húsra kenjük és belefektetjük a kolbászt. Eredeti formájára visszahajtjuk és szorosan alufóliába tekerjük. A bőrős résszel felfelé tepsibe fektetjük és pohárnyi vizet aláöntve 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Két órát sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Végül a fóliát fölhasítjuk és a bőrt időnként sörbe mártott szalonnával kenegetve, úgy fél óra alatt ropogós, pirosra sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük.
Párolt káposztát és hagymás tört burgonyát kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)