Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbásszal töltött malaccomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 szál lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1.5 kg malaccomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. Ha kihűlt, elkeverjük a beáztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a tojásokkal és sózzuk, borsozzuk. A masszát a húsra kenjük és belefektetjük a kolbászt. Eredeti formájára visszahajtjuk és szorosan alufóliába tekerjük. A bőrős résszel felfelé tepsibe fektetjük és pohárnyi vizet aláöntve 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Két órát sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Végül a fóliát fölhasítjuk és a bőrt időnként sörbe mártott szalonnával kenegetve, úgy fél óra alatt ropogós, pirosra sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük.
Párolt káposztát és hagymás tört burgonyát kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)