Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tésztában sült elzászi pecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 145 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Tésztában sült elzászi pecsenye
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A káposztához
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 pohár száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
10 dkg teaszalonna 0 9 73 0 0 135
10 dkg kolbász 511 23 45 0.2 0 160
30 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A tésztához
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3-4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1-1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tésztában sült elzászi pecsenye
Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk, majd kevés olajban mindet megpirítjuk. Hozzárakjuk a savanyú káposztát, borsozzuk, sózzuk is, ha szükséges és felöntjük kevés borral. Lefedjük, félig készre pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Megfűszerezzük a húst és kevés olajban körbepirítjuk, hogy kérget kapjon. A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a káposztát, majd a húst, a tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert egész tojással megkenjük és 160 fokra előmelegített sütőben, bő óra alatt, készre sütjük.

A káposztához


A tésztához

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)