Kolbásszal töltött malaccomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. Ha kihűlt, elkeverjük a beáztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a tojásokkal és sózzuk, borsozzuk. A masszát a húsra kenjük és belefektetjük a kolbászt. Eredeti formájára visszahajtjuk és szorosan alufóliába tekerjük. A bőrős résszel felfelé tepsibe fektetjük és pohárnyi vizet aláöntve 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Két órát sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Végül a fóliát fölhasítjuk és a bőrt időnként sörbe mártott szalonnával kenegetve, úgy fél óra alatt ropogós, pirosra sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük. Párolt káposztát és hagymás tört burgonyát kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||