Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bőrében sült, göngyölt sertéslapocka, avagy porchetta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 280 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Böjt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pihenni. 2 evőkanál felhevített olajon, pároljuk meg, a finomra vágott vöröshagymát, ha összeesett a hagyma adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a fűszereket, majd öntsük fel, fél deci borral. Forraljuk el a bor levét és hagyjuk a masszát kihűlni. A langyos fűszerpéppel kenjük be a húslapot, majd visszahajtva a bevágott széleket, tekerjük fel szorosan és kössük át konyhai zsineggel. A megtisztított répákat vágjuk félbe és tegyük tepsibe, úgy hogy a húst rátéve, az ne érjen a tepsi aljához. Fektessük rájuk a hústekercset. A maradék olajjal kenjük be és kívülről is sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük alá a megmaradt bort és 2 deci vizet. Tegyük a tepsit, 180 fokra, előmelegített sütőbe. Süssük 3 és fél óra hosszat, néha a szaftjával locsoljuk meg. Tálalás előtt 20 percig tartsuk fólia alatt. Tálalás előtt, ízlésünk szerint a bőrt vágjuk le, majd ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk. Fóliában sült burgonyával és zöldsalátával adhatjuk asztalra vagy, magyar ízlés szerint, párolt káposztát és rösztit kínálhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)