Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egyszerű töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
8 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
20 db feketebors 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a nyers rizzsel, pirospaprikával és egy fej, nagyon finomra vágott hagymával, borssal, majd gombócokat formázunk. Az olajon megpároljuk a másik fej felaprított hagymát, ráterítjük az apró káposzta felét és rárakosgatjuk a gombócokat, majd a maradék apró káposztával beborítjuk, felöntjük vízzel és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. Ízlés szerint némi füstölt szalonnát vagy maradék szalonnabőrt is tehetünk bele.
Tálaláskor bőségesen meglocsoljuk tejföllel.
A friss, puha kenyeret el ne felejtsük.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)