Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás hagymalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg aszalt vörösáfonya 0 ? ? ? ? ?
1,5 kg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál melasz 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
6 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 dl balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. Hozzáadjuk a porrá tört, illetve lereszelt fűszereket és felöntjük a boros áfonyával. Kis lángon, kb másfél órát főzzük, üvegekbe rakjuk, ezeket lezárjuk és öt percre fejre állítjuk. A kamrában lét-három hónapig eláll.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)