Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Feketeáfonya ketchup

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szabadban, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
30 dkg fekete áfonya 90 0.6 0.6 19.6 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját, a finomra őrölt mustármagot, a lereszelt gyömbért, a sót és a borsot. Átforgatjuk az áfonyával és puhára pároljuk. Közben felöntjük a citrusok kicsavart levével és hozzáadjuk az apróra vágott, kimagozott chilit. Mártás sűrűségűre forraljuk, majd botmixerrel áttörjük. Szükség szerint borsozzuk, sózzuk, majd forrón üvegekbe töltjük. A tetejére állítva öt percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni, így mehet a kamrába. Két hónapig ízvesztés nélkül eláll.
Hamburgerhez, vadhúshoz illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)