Feketeáfonya ketchup
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 2 evőkanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 dkg
fekete áfonya |
90 |
0.6 |
0.6 |
19.6 |
0 |
0 |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját, a finomra őrölt mustármagot, a lereszelt gyömbért, a sót és a borsot. Átforgatjuk az áfonyával és puhára pároljuk. Közben felöntjük a citrusok kicsavart levével és hozzáadjuk az apróra vágott, kimagozott chilit. Mártás sűrűségűre forraljuk, majd botmixerrel áttörjük. Szükség szerint borsozzuk, sózzuk, majd forrón üvegekbe töltjük. A tetejére állítva öt percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni, így mehet a kamrába. Két hónapig ízvesztés nélkül eláll.
Hamburgerhez, vadhúshoz illik.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)