Birses-céklás kuszkusz saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 üveg
birsalmabefőtt |
90 |
0.4 |
0.4 |
20.4 |
0 |
0 |
4 db
cékla |
31 |
1.3 |
0.1 |
5.9 |
2.5 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 pohár
kuszkusz |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A birsbefőttet leszűrjük és az esetleges fűszereket eltávolítjuk. A lilahagymát finomra vágjuk és csipetnyi sóval átforgatjuk. A kuszkuszra öntjük az olajat és villával fellazítjuk. Ha minden kihűlt, a céklát kockára vágjuk És a hozzávalókat összeforgatjuk, közben borssal és a lime kicsavart levével ízesítjük.
A lime háját ráreszelve díszítjük.
Salátának is pompás, de hirtelen sült csirkemell vagy karaj mellé isteni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)