Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt répa petrezselyemmel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Szabadban, Böjt, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répát megtisztítjuk és uborkagyalun leszeljük. A felhevített vajon, sóval, borssal ízesítve, a citrom lereszelt héjával megpároljuk. Közben a citrom kicsavart levével ízesítjük. Ha megpuhult, a finomra vágott petrezselymet hozzákeverjük.
Grill húsokhoz kínáljuk, de előételnek, hidegen, sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)