Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagyományos tökfőzelék sült kolbásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Húsételek, Főzelékek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál ecet (10%-os) 0 ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átpároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a tököt, felöntjük az ecettel, kevés vízzel és összefőzzük. Cukorral, az apróra vágott kaporral és borssal ízesítjük. Végül behabarjuk a liszttel és kevés főzőlével elkevert tejföllel. Legyen kissé édes és savanykás. Melegen, sült kolbásszal, rántott csirkemellel vagy hidegen önmagában tálaljuk.
Üdítő előétel is lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)