Áfonyás hagymalekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. Hozzáadjuk a porrá tört, illetve lereszelt fűszereket és felöntjük a boros áfonyával. Kis lángon, kb másfél órát főzzük, üvegekbe rakjuk, ezeket lezárjuk és öt percre fejre állítjuk. A kamrában lét-három hónapig eláll. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||