Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chilis, csokoládés marhararagu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hideg téli napokra, Remoska
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a hagymát átpirítjuk benne. Belekeverjük a fűszereket és a húst, végül, kevergetve,l fehéredésig sütjük. Belekeverjük, a csokoládé kivételével az összes hozzávalót és lefedve, sütőbe tesszük, 160 fokra, úgy másfél órára. Néha megkeverjük. A fedőt levéve még egy órát pároljuk, a sütés végén keverjük bele , a legalább 70 %-os csokoládét. Főtt burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)