A csülköt csontozzuk ki vagy kérjük meg rá a hentest. A hagymákat, nem tévedés a mennyiség, vágjuk félkarikára. a hagymára szórjunk kevés sót, borsot és a kakukkfüvet. Néhányszor átkeverve hagyjuk állni, amíg a római tál ázik. a csülköt sóval, borssal dörzsöljük be. A hagyma felét tegyük a cseréptálba, tegyük rá a csontokat, majd fektessük rá a csülköket, borítsuk be, a maradék hagymával. A hagyma közé dugdossuk be a babérleveleket. A tálat lefedve tegyük hideg sütőbe és 180 fokra állítva a sütőt, pároljuk 2 órát. Ha hidegen tálaljuk, a hagymát csepegtessük le és bolondítsuk meg kevés borecettel, a kihűlt csülköt vékonyra szeletelve, a hagymával, a megdermedt szafttal és friss, puha kenyérrel tálaljuk. Forrón kínálva, a csülköt vegyük ki, a hagymát tegyük félre és tartsuk melegen. A csülök bőrét, áttéve a húst egy másik tepsibe, a szaftjával sűrűn locsolgatva, 200 fokra emelt hőjű sütőben, süssük pirosra. A vele párolt hagymával és főtt burgonyával tálaljuk.