Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymában párolt csülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
20 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt csontozzuk ki vagy kérjük meg rá a hentest. A hagymákat, nem tévedés a mennyiség, vágjuk félkarikára. a hagymára szórjunk kevés sót, borsot és a kakukkfüvet. Néhányszor átkeverve hagyjuk állni, amíg a római tál ázik. a csülköt sóval, borssal dörzsöljük be. A hagyma felét tegyük a cseréptálba, tegyük rá a csontokat, majd fektessük rá a csülköket, borítsuk be, a maradék hagymával. A hagyma közé dugdossuk be a babérleveleket. A tálat lefedve tegyük hideg sütőbe és 180 fokra állítva a sütőt, pároljuk 2 órát. Ha hidegen tálaljuk, a hagymát csepegtessük le és bolondítsuk meg kevés borecettel, a kihűlt csülköt vékonyra szeletelve, a hagymával, a megdermedt szafttal és friss, puha kenyérrel tálaljuk. Forrón kínálva, a csülköt vegyük ki, a hagymát tegyük félre és tartsuk melegen. A csülök bőrét, áttéve a húst egy másik tepsibe, a szaftjával sűrűn locsolgatva, 200 fokra emelt hőjű sütőben, süssük pirosra. A vele párolt hagymával és főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)