| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
csülök |
328 | 16 | 29 | 0.3 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé tetején összegyűl zsírral megkenve, tegyük forró sütőbe (220 fok) vagy grill alá és néha megforgatva, a zsírral kenegetve süssük ropogósra, aranybarnára.