Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

angelika

Népies neve: angyalfű, angyalgyökér. bécsi rozmaring, borsfű, borsika, borsos szatorja, csombor, csomborbors, hurkafű, kerti méhfű, pereszlén. Latin neve: Satureja hortensis L. Európa magasabb hegyvidékein honos, hazánkban termesztett növény, gyökerét használják ízesítőként. Régi fűszer- és gyógynövény, melyet már a középkorban a kolostorok kertjében is ültettek és nagyon becsültek különlegesen kellemes, aromás szaga és édeskésen kesernyés íze miatt. Illó olajat, angelika savat, cukrot, keserű anyagot, gyantás és különféle aromás anyagot stb.. tartalmaz. A növény levele és gyökere saláta-, főzelék- és mártás-ízesítő. A gyomor- és bélbajosok étrendjének értékes fűszere. A gyökeret kedvelik a kártevők, ezért jól záró edényben tartandó.

Receptek, melyekben van angelika
Még több recept amelyikben van angelika