Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

ribizli

A ribizlinek két fajtáját ismerjük, a piros ribizlit és a fekete ribizlit. Mindkét fajta közkedvelt kerti növényünk. Alacsony bokornövény, az évszaktól függően július elejétől július közepéig terem. Európában közkedvelt gyümölcs, melynek számos elkészítési módja ismert.
Találunk benne káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, ként, molibdeumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, kobaltot, brómot.
A ribizli szörp kitűnő gyógyszer a máj méregtelenítésére, a Candida kiirtására.
Frissen csupán rövid ideig élvezhető a ribizli, hasonlóan más bogyós gyümölcsünkhöz. Fogyaszthatjuk tisztán, vagy más gyümölcs-lével. Ha édesítés mellett döntünk, használjunk kevés mézet. Télire szörpöt készíthetünk belőle, barnacukorral, tartósítószer nélkül, vagy tárolhatjuk mélyhűtőben.
Még több recept amelyikben van ribizli