Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

cotechino

disznósajt szerűség

A cotechino egy főtt felvágott. A nevét a cotica – vastag disznóbőrről kapta, de a gyártási hely szerint változhat az elnevezése. A hagyomány szerint újév első napján ezt kell fogyasztani a lencse mellé. Úgy készül, hogy a bélbe a következőket töltik:

- szalonnabőr,
- hús nyesedék,
- zsír.

Ezeket a hozzávalókat összekeverik, sózzák, fűszerezik és nitrátot adnak hozzá.
A darabok nagysága változó: a pár 10 dkg-stól (kolbász forma) egészen a kilósig (vastag szalámi forma).Sokáig kell főzni, hogy megpuhuljon a szalonnabőr is, de alacsony hőmérsékleten, hogy épségben maradjon a bél.

Receptek, melyekben van cotechino
Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével
Még több recept amelyikben van cotechino