Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

kumquat

Kumquat néven több, eredetileg Kínából származó citrusfaj termését hozzák forgalomba. A gyümölcsök rendszerint 2-4 cm átmérőjűek, tojásdadok vagy kerekdedek. Héjuk sötét sárga, vagy narancssárga, a gyümölcshúsról nem leválasztható, de erre nincs is szükség. A kumquatot héjastul fogyasztják. Az édeskés, citrus aromájú héj és a savanykás, lédús gyümölcshús együtt fogyasztva ad kellemesen frissítő ízt. Magas c-vitamin tartalmának köszönhetően segít megőrizni a szervezet védekezőképességét.

Szezon: egész évben.

Tárolás: 1-2 hétig hűtőszekrényben.
Fogyasztás előtt pár nappal érdemes szobahőmérsékleten utóérlelni.

Felhasználás: A kumquatot héjával együtt fogyasztjuk. Kitűnő kiegészítő grill- vagy sült húshoz, szárnyasokhoz és vadételekhez. Ezenkívül kitűnő alapanyag koktélokhoz és gyümölcssalátákhoz is. Előszeretettel alkalmazzák ételek díszítésére is. Pikáns aromája miatt a kumquat a kompótoknak és a gyümölcsleveseknek is kellemes ízt kölcsönöz.


Energia [100 g-ban] 272kJ/65kcal
Tápérték [g/100 g]
Fehérje 0,9
Zsír 0,1
Szénhidrát 17,1
Víz 81,3
Rost 0,6


Receptek, melyekben van kumquat
Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
Még több recept amelyikben van kumquat