Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Sopapilla sajttorta

Készítsük el a sopapilla tésztát, majd osszuk két darabra, az egyik, kicsit nagyobb legyen. Nyújtsuk ki fél centis lappá mindkettőt. A nagyobbik lappal béleljünk ki, egy vajjal kikent tepsit. A krémsajtot keverjük, a tojások ... tovább

Sopapilla, avagy mexikói csöröge

Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet ... tovább

Sopszkasaláta

A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, ... tovább

Sörben főtt morva kolbász

A finomra vágott hagymát és a keresztben félbe vágott kolbászokat leöntjük a sörrel, majd fedő alatt, kis lángon fél órát forraljuk. A vajon megpezsgetjük a lisztet és felöntjük, a botmixerrel áttört, kolbászfőzőlével. ... tovább

Sörben sült oladalas

Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd ... tovább

Sörkenyér

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített ... tovább

Sörkifli

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább

Sörös gombóc

A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább

Sörös muffin

A száraz anyagokat összeszitáljuk, majd a sört és az olajat hozzáadva sima tésztává keverjük. A kapszlikkal bélelt muffinformák kétharmadáig töltjük, a tetejüket a megreszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos ... tovább